
Yerebatan Sarnıcı Transfer Hizmeti Nasıl Alabilirim?
Yerebatan Sarnıcı İstanbul’un Fatih ilçesi dendiğinde, akla gelen yerler arasında ilk sıralarda Yerebatan Sarnıcı bulunuyor. Görkemli tarihi yapılar arasında olan Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya’nın Güneybatısında bulunuyor. Yerebatan Sarnıcı İstanbul’daki en büyük kapalı sarnıçtır.Yerebatan Sarnıcı’na gitmek için vip transfer hizmeti almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Asos Vip Transfer size konforlu özel şoförlü araç kiralama fırsatları sunmaya devam ediyor. Asos sayesinde Yerebatan Sarnıcı ‘nı gezmek çok daha güvenli ve rahat olacak.
Tarihi hissetmek ve eserler hakkında bilgi alarak gezmek vip transfer hizmeti almak için sitemizi kullanabilirsiniz. Asos Turizm vip transfer şirketi İstanbul geziniz boyunca sizlere rehberlik etmek, gezinizi lüks vip şöförlü araçlar ile sağlamak için hizmet vermektedir. İstanbul’da merak ettiğiniz Saraylar ve diğer tarihi eserler için öncesinde iletişime geçerek hizmet alabilirsiniz. İstanbul’un tarih kokan mekanlarını gelin birlikte konforlu şeklide gezelim.
Yerebatan Sarnıcı mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. İstanbul’u rahat ve güvenli gezmek için Asos VipTransfer sitemizden yararlanabilirsiniz. Ulaşım konusunda ve diğer talepleriniz konusunda ekibimiz gerekeni yapmaya her daim hazırdır. Temin ederim ki “İstanbul’u gezmek hiç bu kadar keyifli olmamıştı” diyeceğiniz bir hizmet alacaksınız.
Yerebatan Sarnıcı
Bizans İmparatoru olan I. Justinianus tarafından 527 ile 565 yılları arasında yapılmıştır. yapılmıştır. Yerebatan Sarnıcı, suyun içinde yükselen mermer sütunlardan oluşuyor. Bu mermer sütunlar sarnıca girdiğinizde sayısız gibi gözüküyor. Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir Bazilika bulunduğundan, Bazilika Sarnıcı olarak da anılır.
Yerebatan Sarnıcı Mimarisi
Yerebatan Sarnıcı’nın mimari özelliklere bakıldığında, uzunluğu 140 metre genişliği ise 70 metre olan, dikdörtgen biçiminde konumlandırılan bir yapıdır. Sarnıcın içinde her biri 9 metre yüksekliğinde olan 336 adet sütun bulunuyor. Birbirine 4.80 metre aralıklarla dikilen bu sütunlar, 28 sütun içeren 12 sıra meydana getiriyor. Bunların eski yapılardan toplanmış mermer cinsleri ile yontulmuş sütunlar olduğunu görmek mümkündür.
Sarnıcın kuzeybatı köşesindeki iki sütunun altında kaide olarak kullanılan iki Medusa Başı, Roma Dönemi heykel sanatının şaheserlerindendir. Sarnıcı ziyaret eden insanların en çok ilgisini çeken Medusa başlarının hangi yapılardan alınıp buraya getirildiği bilinmemektedir. Bir efsaneye göre Medusa, Yunan mitolojisinde yeraltı dünyasının dişi canavarları olarak bilinen üç kardeşten (Gogona kardeşler) biridir. Medusa yılan başlı olarak bilinir, ve gözlerine bakanları taşa çevirme gücüne sahiptir. Bir görüşe göre o dönemde büyük yapılar ve özel yerleri korumak için Gogona heykelleri kullanıldığı ve Sarnıca Medusa başının konulmasının da bu yüzden olduğu söylenir.
İstanbul’da en büyüleyici yerler arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bizans döneminde burası büyük saray ve çevre halkının su ihtiyacını karşılayan bir yer olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde ise bir süre daha içme suyu olarak kullanılan yer, sonrasında Topkapı Sarayı Bahçelerinin sulanması için kullanılmıştır. İslam’da duran suyun kullanılmaması ilkesinin sebebi ise Osmanlılar’ın Yerebatan Sarnıcı’nın suyunu değerlendirememiş olmalarıdır. Ancak 1544 – 1550 yıllarında Bizans kalıntılarını araştıran P. Gyllius tarafından yeniden keşfedilerek Batı alemine tanıtılması sağlanmıştır. Günümüzde ise çeşitli onarımlardan geçmiş, hala binlerce turisti ağırlayan tarihi yer olarak anılmaktadır.
Özel Şoförlü Vip Araç Kiralama
Vip transfer rezarvasyonu yapmak için buraya tıklayınız.
İletişim Bilgileri
0850 255 02 53
0532 457 76 03